Coola kids kan aldrig dö, men för mig kan du göra ett undantag

Jag har fått frågan om varför jag hoppat av så många gånger att jag knappt kan räkna med två händer, så  nu tänkte jag ta chansen som bloggare att skriva om det här.
Min dröm är att bli författare. Författare - och inte Journalist. Redan på den kanten klingar tonerna fel. För faktum är att journalistik är en bitch. Det är en frustrerande, påfrestande och trälig jävla sörja som jag inte alls vill försörja mig på. Mitt mål är att skriva skönlitteratur. Bitterljuva noveller om en resa genom USAs 52 stater och allt däremellan. Det är alltså inte att gå runt på Drottninggatan med en kudde under tröjan och låtsas vara tonårsmamma för att se folks reaktioner och att sedan göra ett reportage om det. Det är ett för stort engagemang för så lite intresse. Och strö lite salt i det öppna såret med att säga att skolan som jag faktiskt gick på låg en timme ifrån där jag bor: Så att åka två timmar varje dag för en undervisning jag knappast vill ha- You guys do the math.
Sedan är jag förfärligt skoltrött. Vi pratar då inte om "åh vad jobbigt det är att gå upp klockan sju på morgonen men sedan piggna till klockan tolv". Vi pratar om en trött mamma som bokstavligen får dra sin dotter ur sängen en Torsdagsmorgon vid sju och bokstavligen putta ur henne ur huset för att hon ska ta sig till skolan. Och väl där gör hon ingenting än att sitta i biblioteket och läsa Desperation eller finskriva sina anteckningar från läsårets första Psykologilektion om Freuds teori. Om ni inte redan gissat så gick det käpprätt åt helvete, och ändå tolererar jag inte att gå ut tvåan med ett G i Svenska när jag tamefan vet att jag kan göra så jävla mycket bättre ifrån mig.

Vad händer nu?
Idag är min första dag på McDonalds, och jag är så uppspelt att jag klättrar på stolsryggen as we speak. Planen är att jag ska jobba här för att försörja mig de kommande tio månaderna (för min mamma tolererar inte att jag bor hemma utan att betala nu när jag inte studerar) och förhoppningsvis ha skrapat ihop en liten förmögenhet tills dess att jag börjar skolan igen nästa höst. Då kommer jag börja i en ny skola i gamla kära Jakobsberg där jag ska lära mig mer om oss - alltså människan. Sam - beteendevetenskap är min nya dröm. Men inte än.

Postat av: Isse

Stark jobbat patricia, faktiskt. Jag beundrar dig. Lycka till<3

2010-10-28 @ 12:28:21
URL: http://sthlmblondie.blogg.se/
Postat av: marika

you did the right thing!

sam-beteende kommer bli perfekt för dig.loveu

2010-10-28 @ 19:33:52
URL: http://poignant.blogg.se/
Postat av: ema

låter klokt. man ska följa hjärtat vännen. och så får du ta över när jag slutat, lite synd att vi missar varandra så precis men du kommer inte bli besviken av den utbildningen hur som helst.kärlek

2010-10-28 @ 23:09:31
URL: http://otherfilthystories.blogg.se/

LÄMNA ETT AVTRYCK

NAMN
SKRIV IN MIG

BLOGG/HEMSIDA

LÄTTA PÅ HJÄRTAT

Trackback
RSS 2.0